Saptamana trecuta am desfasurat un proiect in jurul casei cu tabla neagra. Aproape in fiecare weekend m-am apucat sa fac diverse lucruri prin curte. Tabla neagra este o alegere pe care am facut-o deoarece, este un material metalic rezistent, destul de fiabil si deloc pretentios.

Evident, inainte sa ma apuc de treaba am studiat in pic piata, ofertele si cateva informatii despre acest material, pentru ca am vrut sa aflu cum se comporta si unde poate fi utilziat.

Cateva detalii pe care le-am descoperit despre tabla neagra de pe net

  • Tabla neagra este un material metalic realizat din otel inoxidabil supus unor tratamente speciale pentru a beneficia de o serie de particularitati
  • Acest material se obtine printr-un proces ce include o laminare la cald (se prelucreaza materia prima mai usor)
  • Tabla neagra pe care am cumparat-o este realizata respectand o serie de standarde de calitate
  • Acest material este trecut pritnr-o serie de procese succesive pana cand se obtine rezultatul final care se foloseste in proiectele de constructii, potrivindu-se foarte bine unor proceduri precum formare, indoire, taiere cu laser sau chiar sudarea
  • Tabla neagra pe care am cumparat-o online de aici http://mesterumanole.ro/metalurgice/tabla/tabla-neagra este disponibila in mai multe grosimi si dimensiuni si are un pret avantajos

Ca si rezumat pot spune ca tabla neagra este un material de constructii realizat prin incalzirea otelului la temperaturi foarte mari, urmand ca poi acesta sa fie rulat si presat succesiv prin niste role speciale de dimensiuni mari, pana cand se obtin grosimile dorite. Astfel, se obtine un material de constructii calitativ, foarte flexibil si foarte rezistent.

Cateva calitati pe care le are tabla neagra

Fiind realizata prin procesele mentionate anterior, tabla neagra devine o foarta buna solutie pentru proiectele in cadrul carora trebuie utilizat un material rezistent la tractiune si la alte actiuni mecanice externe care ar fi daunatoare pentru materiale similare ce nu sunt supuse aceluiasi tratement de productie. Astfel, tabla neaga este cea mai bune solutie pentru situatiile in care avem nevoie de un material cu o grosime particulara si cu niste trasaturi specifice.

tabla neagra

Pe langa proiectele din jurul gospodariei in care utilizarea acestui material devine o alegere personala datorita calitatii si durabilitatii, tabla neagra este utilizata des si in industrie. De fapt, principala sa utilizare este in domenii in care toate aceste calitati ale sale sunt necesare si fac diferenta: realizarea linii de cale ferata, fabricarea de masini si chiar echipamente grele, containere si alti recipienti sau elemente de depozitare.

Save