A venit sezonul picnic-urilor, al weekend-urilor petrecute alaturi de familia ta, iar in acest sens ce poate fi mai placut decat sa pregatesti cele mai delicioase mancaruri la gratar? Ei bine, daca ai o curte mare si iti doresti sa o amenajezi intr-o maniera moderna este indicat sa construiesti un gratar din beton cu un design inedit!

Daca nu vrei sa investesti foarte mult in acest obiect, atunci este indicat sa incepi prin a construi chiar tu gratarul pe care il vei folosi pentru prepararea celor mai delicioase specialitati culinare, deoarece este un proiect de constructie usor pe care il poti realiza fara a avea un bagaj de cunostinte complex. In schimb, ai nevoie de cateva materiale de constructii precum ciment, caramida si desigur, otelul beton, cel care va intari rezistenta constructiei pe care o vei ridica!

In ce moment al constructiei trebuie realizata armatura cu otel beton?

Daca tot construiesti o opera de arta in curtea ta, cu siguranta iti doresti ca aceasta sa beneficieze de longevitate, iar in acest sens, ai nevoie de materiale de constructii destinate cresterii nivelului de rezistenta! De precizat faptul ca otelul din beton reprezinta materialul de constructii folosit la armature betonului, o actiune necesara daca vei lua in calcul conditiile meteorologice nefavorabile, calamitatile naturale sau incidentele care pot conduce catre ruinarea constructie.

Vorbind despre un gratar modern, gandul ne duce la cel construit din beton iar in acest sens, pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt putin si usor realizabili. Prima etapa este aceea de realiza cofrajul in care urmeaza a fi turnat betonul (baza gratarului). Cofrajul se realizeaza din placi osb sau din blani de lemn, iar dupa ce a fost complet finalizat urmeaza a fi turnat in interiorul sau betonul. Insa, pentru ca vorbeam despre rezistenta pe care trebuie sa o aiba constructia, inainte de a turna beton in interirul cofragului, ai nevoie de cateva bare de otel beton pentru a realiza armatura.

Dupa ce barele de otel beton au fost fixate, se toarna betonul obtinut din ciment si apa si se lasa cateva zile la intarit! Ulterior, se decofreaza betonul, dupa care se trece la inaltarea peretilor cu folosindu-se caramida. Gratarul pe care vei prepara mancarea poate fi realizat din bare de otel beton subtiri, astfel incat gatitul sa se realizeze in cele mai optime conditii!

Cu siguranta, lucrarea pe care o vei realiza merita tot efortul, mai ales ca vei investi foarte putine resurse financiare daca vei cauta materialele de constructii cu cel mai bun raport calitate-pret.