A alege intre localurile de nunta este o treaba importanta. Este scump. Da tonul petrecerii. Este sarea si piperul petrecerii nuntii. Iata cateva sfaturi – si multe intrebari de pus – ce va pot ajuta sa alegeti localul de nunta ideal pentru dumneavoastra.

In primul rand, inainte de a lua o decizie vis-à-vis de localul de nunta, trebuie sa va schitati bugetul. Nu semnati un contract cu un local scump pentru a realiza ulterior ca nu aveti banii necesari pentru acel DJ la care ati ravnit. In al doilea rand, pregatiti-va cu o foaie de calcul pentru cercetarea localurilor – o foaie in care sa tineti evidenta tuturor cercetarilor pentru idei de localuri de nunta, pentru a putea fi organizati si pe care o puteti recapitula fara sa va pierdeti mintile.

Avertisment: Cea mai frustanta parte in gasirea unui local este cercetarea initiala. La fel ca si alegerea unei facultati, localurile si website-urile lor sunt complet diferite. Ofera o larga varietate de informatii in locuri diferite, ajungand la ideea ca nu ofera informatii deloc, ceea ce devine si mai “amuzant”. Nu va enervati prea mult pe asta. Daca nu gasiti raspunsuri pe site-ul unui local, notati-va pe foaia de calcul pentru a pune intrebarile corecte via email. Foarte des localurile sunt zgarcite cu informatiile oferite online, dar daca sunt abordate, sunt intotdeauna pregatite cu un pachet de marketing gata sa vi-l puna la dispozitie, pachet ce dispune de multe din informatiile pe care le-ati cautat initial.

O foaie de calcul ar trebui sa include urmatoarele coloane:

·        Numele locatiei

·        Localizare

·        Capacitate: Asigurati-va ca localul are capacitatea necesara pentru nunta dumneavoastra.

·        Disponibilitate: Daca are vreo importanta.

·        Tipul locatiei: Hotel, aer liber, restaurant, istoric.

·        Plan general: Notati daca dispune de spatiu pentru toate aspectele nuntii dumneavoastra (ceremonie, cocktail,receptie). Uneori nu va veti putea da seama de asta pana nu veti vizita localul.

·        Preturi: Intrati in zona dura a informatiilor disponibile online. Intr-o coloana ulterioara, pe masura de creionati informatiile, va recomand sa creati un rand denumit “Costurile mele”

·        Website: Va puteti intoarce pe site-ul localului pentru a va aduce aminte de care local este vorba.

·        Restrictii: Informatiile disponibile pe internet includ restrictiile majore, cum ar fi un termen strict de terminare a petrecerii, lucru ce v-ar putea determina sa nu luati in considerare localul respectiv?

·        Parcarea/Mijloacele de transport: Notati daca localul dispune de locuri de parcare gratuite, sunt aproape de mijloace de transport in comun, precum si alte informatii legate de acest subiect.

·        Facilitati standard: Notati ceea ce este inclus in pachetul localului: scaune, mese, fete de mese, echipament A/V etc.

 

·        Servicii de catering: Interesati-va daca exista restrictii in ceea ce priveste firmele de catering, daca veti fi obligati sa va alegeti dintr-o lista de furnizori de astfel de servicii agreati de ei.

Toate aceste informatii, precum si multe altele, le puteti gasi vizitand Salinunta.net. Alaturi de articole interesante, pe acest website veti putea citi si recenzii despre principalele saloane de nunta din orasul dumneavoastra !