Pentru securizarea eficienta a spatiilor comerciale trebuie luati in considerare mai multi factori decat in cazul unei locuinte rezidentiale. Aceasta deoarece spatiile comerciale sunt in general mai predispuse unor incercari de patrundere prin efractie datorita valorilor ce se afla de obicei depozitate in aceste sedii. Protejarea intrarilor si a ferestrelor prin rulouri exterioare reprezinta solutia optima pentru acestea din mai multe motive pe care le vom expune in cele ce urmeaza.

Datorita designului simplu rulourile exterioare sunt mai economice si mai rezistente decat alte modele de protectie precum usile metalice sau obloanele metalice. Rulourile exterioare, atat cele pentru usi cat si pentru ferestre, pot fi operate extrem de facil prin trei metode. Ele pot fi deschise si inchise electric sau manual prin manevrarea unei panglici sau a unui snur. Rulourile mai mici pot fi operate cu usurinta manual prin coborarea sau ridicarea acestora.

Rulourile exterioare electrice sunt dotate cu un motor ce poate fi actionat fie prin apasarea unui buton, fie prin alte modalitati mai complexe precum telecomanda, camera radar si alte sisteme ce nu necesita contact, prin inchidere si deschidere automata. Securizarea rulourilor se poate face prin blocarea componentelor motorului sau prin alte metode conventionale de incuiere.

In cazul rulourilor exterioare cu actionare manuala deschiderea si inchiderea se poate face printr-un lant sau snur. Carcasa ruloului este echipata cu un mecanism actionat de lant si contrabalansat printr-un sistem de arcuri, ceea ce inseamna ca nu este necesara o forta mare pentru operare. Securizarea se poate face prin blocarea mecanismului dar pot fi implementate si alte metode suplimentare pentru o securizare sporita.

Rulourile exterioare pot fi confectionate dintr-o gama variata de materiale. Ele pot fi confectionate, spre exemplu, din PVC, insa printre cele mai rezistente rulouri se regasesc cele din otel si rulourile exterioare din aluminiu. Este important de retinut si faptul ca securitatea pe care o confera rulourile exterioare depinde si de mentenanta periodica, deci nu neglijati acest aspect.

Un avantaj important al rulourilor exterioare este faptul ca acestea pot fi vopsite intr-o gama larga de culori RAL, dupa necesitatile companiei. In cazul spatiilor comerciale aspectul estetic este esential chiar si dupa orele de program, cand rulourile sunt trase. Daca este necesar rulourile pot fi si perforate dupa anumite modele, pentru a se adapta mai bine necesitatilor estetice ale spatiului.

 

In concluzie rulourile exterioare sunt cea mai potrivita alegere in protejarea spatiilor comerciale, atat datorita protectiei ridicate pe care o confera cat si datorita faptului ca au un aspect ce poate fi personalizat in functie de tipul spatiului comercial.