A avea un magazin sau o companie in mediul online este una dintre cele mai profitabile afaceri ale momentului, motiv pentru are anual se inregistreaza un numar tot mai mare de inregistrari  ale unor domenii noi. Internetul reprezinta o sursa infinita de informatii pe care fiecare dintre noi navigheaza in mod fregevent, astfel ca atat magazinele mici cat si marile companii au vazut in acesta o adevarata oportunitate de a-si spori in mod considerabil baza de clienti si implicit castigurile.

Pentru a exista insa, un site web are nevoie de un serviciu de gazduire web prin intermediul caruia site-ul este stocat pe un asa numit server, reprezentat de calculatoare extrem de puternice. Cand site-ul propriu are o baza de clienti solida, s-ar putea ca serverul pe care este stocat sa nu ma ifie suficient ceea ce poate genera o serie de probleme extrem de neplacute pentru utilizatorii de internet, probleme precum, incarcarea grea a site-ului sau chiar indisponibilitatea acestuia pe perioade lungi de timp. In aceste conditii, unica solutie pe care o avem este apelarea la o companie care va pot stoca site-ul pe un server dedicat. Mxhost.ro, una dintre cele mai importante companii ce va pot pune la dispozitie servere dedicate ne spune care sunt avantajele reale ale acestor tipuri de servere.

Cel mai importnat avantaj pe care il aduce un server dedicat este acela al unui numar de resurse mult mai mare decat cele de care beneficiem in cazul serverelor de tip shared. Acest numar mare de resurse permite prcatic accesul unui trafic nelimitat pe site fara a aparea probleme precum incarcarea grea a site-ului sau indisponibilitatea acestuia odata cu depasirea traficului lunar sau a spatiului de stocare a site-ului. In plus, intregul numar de resurse este destinat astfel numa iunui singur solicitant, aceasta reprezentant una dintre cele mai flexibile metode de gazduire pentru magazinele si companiile online la ora actuala.

Datorita faptului ca doar un sigur client beneficiaza de intregul arsenal de resurse al serverului, aceasta optiune este de departe cea mai potrivita atunci cand vine vorba despre siguranta si stabilitate. Mai mult decat atat, clientul are posibilitatea de a utiliza aceste resurse dupa bunul plac si poate alege simultan si specificatiile cu privire la sistemul de operare sau cele legate strict de  server.


 Colocare servere – Mxhost.ro

Singurul dezavantaj al acestui tip de server este pretul ceva mai ridicat, insa acesta va poate aduce un numar important de clienti astfel ca aceasta investie va amortiza in scurt timp cheltuielile aferente serverului dedicat.