Intrebati daca veti avea utilizarea exclusiva a localului. Este important de stiut daca veti imparti utilitatile localului cu altii si cat de mult vor interactiona oaspetii dumneavoastra cu ai altora (daca exista). Factorul intimidate difera de la locatie la alta; unele ofera bai si locuri de parcare separate pentru oaspetii diferitelor evenimente, in timp ce altele au salile foarte apropiate, asadar este posibil sa auziti muzica altui eveniment suprapunandu-se cu a dumneavoastra. Daca va veti casatori intr-un spatiu public, cum ar fi un parc sau o plaja, fiti constienti de faptul ca straini s-ar putea opri pentru a va felicita sau s-ar putea regasi in peisajul pozelor dumneavoastra de nunta.

Pachetele de servicii oferite de localuri variaza foarte mult, inclusiv timpul alocat pentru petrecerea dumneavoastra, precum si posibile suprataxe pentru depasirea acestei perioade de timp. Daca nunta trebuie sa se termine la ora 9 fix din cauza restrictiilor de zgomot, dar doriti sa va distrati pana dimineata, ar trebui sa luati in calcul mutarea festivitatilor in alta parte. 

Decodarea contractului

Data nuntii dumneavoastra nu este rezervata oficial pana la semnarea contractului si, in majoritatea cazurilor, a depunerii unei sume de bani ca si garantie.  

Luati-va masuri de siguranta cand va cautati localul ca intelegeti perfect ceea ce este inclus si ce nu in pachetul de servicii. De exemplu, daca va casatoriti pe o proprietate istorica, dar aceasta nu dispune de instalatie electrica moderna, va trebui sa luati in considerare costul inchirierii unor generatoare de curent electric. Cititi cu atentie si parcurgeti de mai multe ori informatiile astfel incat sa fiti siguri ca ati discutat tot ce este inclus in contract cu reprezentantul stabilimentului.

In timpul negocierilor este mai usor de lucrat cu inlocuiri decat sa deduceti cheltuielile din total. Spre exemplu, daca nu doriti o sculptura in gheata ce face parte din pachetul oferit, puteti ruga reprezentantii localului sa o inlocuiasca cu altceva. Cel mai important, tineti minte sa discutati calm atunci cand negociati. O vorba buna va va aduce multe realizari favorabile.

Nu va grabiti sa semnati imediat. Daca localul are libera data in care ati dori sa va casatoriti, dar nu sunteti gata sa rezervati, rugati sa va tina la curent in cazul in care altcineva se intereseaza pentru acea data.(Unele localuri va pot cere o mica taxa pentru pastrarea datei dumneavoastra daca nu ati semnat inca un contract, taxa scazuta din factura finala.) Sfatuiti-va cu viitorul partener de viata si asigurati-va ca situatia financiara din perioada pre-nunta va fi una buna.

 

De obicei veti face prima depunere la semnarea contractului. Unele localuri vor accepta prima plata prin card bancar, dar apoi va fi nevoie de bani lichizi, asadar fiti pregatiti cand vor trebui facute acele plati.

Daca sunteti in cautarea unui salon de nunta, vizitati Salinunta.net. Pe acest website veti putea citi si alte articole pe aceeasi tema.