Sunt mai multe ingrediente specifice pentru bucataria franceza si noi le enumeram mai jos.

Patiseria din Franta este cea mai cunoscuta patiserie din lume si are de la clasicele sau crocantele baguette si pana la delicioasele croissante servite la micul dejun. Ar fi pacat sa mergeti in Franta si sa nu incercati produsele de panificatie traditionale.

Cine nu a auzit de faimoasele ierburi din Provence? Acestea sunt un amestec uscat de busuioc, rozmarin, dafin, cimbru si levantica. Intreaga combinate se foloseste pentru asezonarea mancarurilor bazate pe carne si peste sau in mai multe tipuri de alate. Legumele sunt si ele ingrediente foarte des utilizate in bucataria granceza. In afara de carofi, fasole si morcovi o mare popularitate o au si dovleceii sau vinetele ca si delicatese precum si trufele dar acestea sunt mai sumpe si nu se pot servi decat in restaurante foarte bine cotate.

In afara de porc, pui si vita, in bucataria franceza  se consuma carne de iepure si carne de cal. Aceasta se gaseste chiar si in supermarketuri. Francezii se bazeaza mult pe sarcine, pe ton, pastrav si cod, si in zona mediternaeeana a Frantei calamarii, crevetii si scoicile sunt foarte cautate.

Branza este un ingredient renumit la fel ca si produsele de patiserie. Se spune ca nu exista francezi care se respecta si care servesc o masa fara branza. In cele mai multe cazuri platourile de branza incheie mesele copioase. In plus, in Franta urmeaza sa aveti aceeasi ocazie de a degusta specialitati precum Camembert si Brie. In concluzie daca veti ajunge in Franta si veti intra in patiserie si in restaurante incercati produsele traditionale. Pentru desert va recomandam sa comandati un platou de branza traditionala din diverse regiuni din Franta.