Daca aveti instalatii de aer conditionat si vedeti ca acestea nu racesc la capacitatea lor maxima, lucrul acesta poate sa fie verificat urmand toti pasii de mai jos. Uneori este posibil sa fie nevoie de incarcare cu freon.

Va recomandam sa verificati si filtrele care se afla in interiorul aparatului. Daca filtrele nu sunt curate atunci va trebui sa le spalati sub un jet de apa si apoi sa le scuturati si sa le puneti la loc.

Verificati daca aparatul degaja aer pe toata suprafata unitatii interioare. Daca nu se intampla constant atunci aparatul are nevoie de o igienizare.

Daca aparatul nu raceste, ventileaza doar aerul din incapere, verificati telecomanda aparatului. Aceasta ar trebui sa fie setata pe racire. In cazul in care este setata aceasta functie si totusi nu are loc racirea e bine sa verificati daca compresoarele din aparate sunt pornite. Daca compresoarele nu pornesc puteti apela la o echipa de profesionisti. In cazul in care compresoarele sunt pornite puteti sa verificati si ventilatoarele. Acestea trebuie sa fie functionale.

Daca aparatul nu are suficient freon sau prezinta zapada pe tevile subtiri care pleaca de la robinetii din unitatile exterioare gheata ajunge pana in interior intr-un anume timp tinand cont de cat de lung e traseul si curge apa din unitate atunci ar trebui sa apelati si la un service specializat care sa detecteze fisurile prin care se pierde apa din unitatea interioara pentru a putea remedia defectiunile si pentru a se face o noua incarcare cu freon.

Aparatele de aer conditionat nu trebuie sa fie incarcate la anumite intervale de timp asa cum obisnuiesc sa spuna unii instalatori. Cele mai bune exemple sunt frigiderele care pot sa functioneze chiar si 25 de ani avand acelasi freon daca aparatul este intretinut in mod corespunzator.

 

Instalatiile de aer conditionat aflate in casa sunt extrem de importante pentru confortul persoanelor care se afla in casa mai ales atunci cand vremea este calda.