Este absolut firesc ca fiecare dintre noi sa isi doresca un animal de companie la un moment dat. Dintre cele existente deja, fara indoiala cainii si pisicile sunt cele mai frecvente alegerii pe care viitori propritari le fac. Exsita insa persoane carora parul in exces de pe covoare sau canapele le provoaca adevarate alergii, fapt ce ii pune in situatia de a-si achizitiona pesti de acvariu a caror intretinere nu este la fel de minutioasa.

Desi probabil pestii sunt vietatile cele mai usor de intretinut atunci cand vine vorba despre hrana si igiena, este absolut necesar sa tinem cont de cateva lucruri esentiale pentru a-i pastra sanatosi si plini de viata. Petsmag.ro, un important magazin cu mancare pentru pesti, prezinta lucruri interesante despre ingrijirea corespunzatoare a pestilor de acvariu.

Unul dintre cele mai importante lucruri de retinut pentru ingrijirea pestilor este fara indoiala acvariul in sine. Trebuie obligatoriu sa ne asiguram ca dispunem de un spatiu suficient pentru acesta. In plus, acvariul nu trebui sa stea sub nicio forma in calea razelor solare sau a unor surse de lumina directe. In cazul in care alegeti sa amplasati acvariul pe un suport, aveti in vedere greutatea acestuia atunci cand este plin cu apa. Retineti faptul ca unele acvarii pot cantari pana la cateva sute de kilograme, astfel ca suportii pot ceda in orice moment.

Hrana este unul dintre principalele elemente responsabile pentru sanatatea pestilor de acvariu. In general acestia pot fi hraniti o data, pana la trei ori pe zi. Peste in general, nu pun mare pret pe mancare astfel ca nu trebuie sa va faceti probleme ca acestia nu mananca la timp. Aveti insa in vedere ca o zi pe saptamana sa nu administrati hrana pestilor pentru a evita supraalimentarea acestora. Mai mult decat atat, este recomandat ca hranirea sa se realizeze numai de catre o persoana pentru a nu exista riscul ca acestia sa fie hraniti de multiple ori de fiecare membru al familiei in parte, pestii consumand astfel o cantitate mult mai mare de hrana de cat este necesar.

Schimbarea apei din interiorul acvariului reprezinta una dintre actiune careia va trebui sa acordati mare atentie. Apa nu trebuie schimbata toata odata, ci acest proces trebuie sa se desfasoare treptat. Apa pe care o introduceti in acvariu nu trebuie sa contina sub nicio forma clor sau alte substante nocive pentru pesti.

   Hrana pesti – Petsmag.ro

Curatarea acvariului se poate realiza cu apa si detergent, insa trebuie sa clatim foarte bine suprafata interioara a acvariului pentru a nu ramane urme pe de detergent pe acesta.