In mai multe domenii cum ar fi si cel al constructiilor, cel industrial si cel forestier sau cel agricol, o mare parte dintre lucrari se bazeaza pe ajutorul care vine de la utilaje. Acestea pot sa fie excavatoare compacte sau care au mai putin de 6 tone sau pot sa fie si utilaje mai mari precum basculantele, buldozerele sau alte astfel de utilaje. Utilajele sunt foarte bune si cu ajutorul oamenilor sunt manuite sa faca totul foarte calitativ si foarte bine. Daca si voi faceti asemenea lucrari si considerati ca e momentul sa il schimbati pe cel vechi cu unul mai nou va oferim o gama larga de excavatoare compacte sub 6 tone. Intrati chiar acum pe site si alegeti modelul care va place cel mai mult sau care corespunde bine tuturor cerintelor.

Excavatoarele pot sa fie clasificate tinand cont de mai multe criterii si asta inseamna ca exista mai multe tipuri de astfel de utilaje si daca e sa ne luam dupa numarul de cupe pe care le are un excavator ele pot fi cu o cupa, denumite si masini de actiune cilindrica dar si cu mai multe cupe purtand numele de masini care au actiune continua.

Daca nu aveti de facut si o lucrare mai mare cele care au doar o cupa sunt perfecte. La lucrarile mari se recomanda sa cumparati un excavator mai mare adica unul care sa aiba mai multe cupe pentru ca ele sunt mai productive. Daca e sa reclasificam excavatoarele cu cupa, clasificarea se va face in primul rand dupa modul de actiune al echipamentelor pentru lucru. In acest caz avem excavatoare cu cupa dreapta fcare folosesc la scoaterea pamantului prin rotire. Excavatoarele cu cupa inversa sunt cele care in general sapa sub nivelul de sprijin al masinilor. Un astfel de excavator este compus din sistemul de deplasare, platforma de rotire, brat, maner si cupa dar si mecanismele de manevrare a bratului, manerului si cupei.

 

Referitor la excavatoarele cu dragalina ele functioneaza dupa cum urmeaza, cupa excavatorului se infige in pamant si este ajutata de greutatea sa proprie. Este un tip de excavator folosit doar pentru pamanturile slabe si pentru extragerea balastului din albia de la rau pentru ca saparea sa se faca prin tragerea cupei. Un avantaj mare al excavatorului este si faptul ca pot sa fie executate cu el mai multe lucrari de sapare sub nivelul apei.