Noul concept se numeste InstaSchool si nu seamana deloc cu conceptul clasic de eLearning:

Termenul de eLearning a devenit foarte rece si nu prea are legatura cu elevii de gimnaziu si liceu. De cele mai multe ori o astfel de platforma ofera posibilitatea colaborarii dintre elevi si profesori, schimbul de materiale digitale si teste, toate intr-o interfata neintuitiva si formala.

Dincolo de scop in sine, invatatul trebuie sa fie usor si distractiv, bine structurat si sa ofere constant senzatia de progres.„, declara Alexandra I. unul dintre cei doi fondatori ai proiectului.

Elevii au la dispozitie pentru inceput, 3 jocuri prin intermediul carora pot invata intr-un mod mai placut, isi pot testa cunostintele sau se pot intrece cu colegi si elevi din alte scoli.

In prima parte a anului scolar 2016/2017 InstaSchool isi propune sa ofere continut pentru clasa a 8-a si a 9-a, urmand ca in anii urmatori sa ofere materie pentru toti anii de gimnaziu si liceu.

In urmatoarele 2 luni vom face update-uri saptamanale cu imbunatatiri sperand ca pana la finele anului scolar vom avea mai multe functionalitati care sa-i ajute pe elevi in procesul de invatare online„, ne spune Francisc B., co-fondator InstaSchool.

Desi proiectul este destinat exclusiv elevilor este foarte posibil ca si cei mari sa-l foloseasca pentru a-si testa cunostintele ca intr-un joc de trivia.

InstaSchool poate fi accesat pe Facebook ( https://apps.facebook.com/instaschoolapp/)