Cum poți face profit pe un blog din Iași?

Această întrebare o aud zilnic, fiind un blogger ieșean destul de cunoscut în branșă. Răspunul însă depinde extrem de mult de la o persoană la alta. Cine întreabă și despre ce blog este vorba?

Nu există o rețetă a succesului în a face bani din blogging. Însă se pot face cu adevărat bani. Chiar și dacă este vorba despre un simplu blog din Iași.

Rețetarul este simplu. Scrie cu pasiune și, deși pare ciudat, scrie pe blog ca și când nu ți-ai dori să câștigi bani. Nu fă din asta un scop în sine. Blogul este un instrument de comunicare, de împărtășire a gândurilor cu cititorii tăi. Nu este un instrument de monetizare în sine.

Însă banii nu vor întârzia să apară dacă îți faci treaba și dacă oamenii încep să te perceapă ca fiind influent în zona în care activezi.

Unele bloguri se monetizează mai greu, depinzând de domeniu de activitate. Ca un blogger ieșean cu experiență de câțiva ani, îți pot spune că niciun blog nu este perfect, însă poate genera cu siguranță venituri dacă cel ce stă în spatele lui se apropie de perfecțiune în ceea ce face.

Scrie pe blog pentru a-ți crea imagine, scrie pentru a deveni vizibil, iar apoi scrie pentru bani. Nu inversa ordinea. S-ar putea să te coste mai mult decât o să ajungi să câștigi din blog.