Apreciata de toata lumea, cafeaua lavazza va trezeste simturile in fiecare dimineata. Are o aroma deosebita si nu va dezamageste in nici o zi. Gustul aromat este dat de aparatul in care cafeaua se prepara, de granulatia cafelei, temperatura si apa folosite. Cafeaua lavazza preparata in casa nici nu se compara cu gustul cafelei pe care il luati de la automatul de cafea. Daca nua veti acasa un espressor de cafea, ar fi bine sa va achizitionati unul, deoarece este foarte util si va face diminetile mult mai frumoase. In automatele de cafea se foloseste o cantitate de cafea robusta. Aceasta se cultiva in Africa si are un puternic gust de ciocolata. Tot in automate veti gasi si cafea boabe macinate care are un gust aparte. Cafeaua arabica este consumata la scara larga, deoarece se distinge prin gust si parfum care persista. De asemenea, un lucru pe care este posibil sa nu il cunoasteti este faptul ca acest tip de cafea contine mai putina cofeina si nu poate fi preparata in orice conditii. Aceasta se prepara in baruri si restaurante cu ajutorul espressoarelor profesionale, iar pretul difera de cel al cafelei robusta. Lavazza a creat un  sistem foarte eficient bazat pe capsule de cafea. Se introduce capsula in aparat si se apasa  pe un buton. In timpul procesului, capsula este perforata, aceasta trecand prin apa calda la o presiune constanta. Pe piata, intalnim doua tipuri de capsule de lavazza: lavazza espresso point si lavazza blue. Insa cafeaua preparata la filtru este cea mai des utilizata si la indemana tuturor. Se pun cateva linguri de cafea in aparat si se asteapta ca aparatul sa isi faca treaba. In felul acesta, diminetile devin mai insorite si veti incepe ziua cu mult entuziasm. Dar gustul cafelei la ibric nu se compara cu absolut nimic. Este gustul autentic de cafea servit alaturi de bunica.

Cumparati boabe pentru savoare

Boabele de cafea dau bauturii un gust si o aroma aparte. Specialistii in domeniu va sfatuiesc sa cumparati cafea boabe pe care sa o macinati acasa si sa o preparati imediat. Gustul nu se compara cu cel al cafelei cumparate de la automat sau cu cel al cafelei gata macinate si preparate acasa. Cafeaua macinata sau cafea espresso macinata fin isi pierde gustul daca nu este inchisa intr-un borcan ermetic. Pentru prepararea unei cesti de cafea  se pune intre 50 si 100 mililitri de apa in ibric. Lasati sa fiarba cateva minute dupa care puneti cate lingurite de cafea doriti, insa nu lasati sa fiarba prea mult deoarece se poate praji prea tare sis a se arda. In felul acesta isi pierde din gust si savoare. Se adauga zahar sau miere de albine dupa gust. Dupa ce cafeaua este gata, puneti o farfurioara deasupra ibricului pentru a lasa zatul sa se aseze pe fund. Sa o savurati in liniste alaturi de cei dragi.