Un calculator second hand este intotdeauna mai ieftin decat un calculator nou cu aceeasi configuratie. Acesta este un prim avantaj al calculatoarelor sh iar daca dispuneti de un buget redus, poate fi cea mai buna optiune.

Pentru utilizatorii care doresc un calculator insa dispun doar de cateva sute de lei, recomandam achizitionarea unui calculator second hand, de la un magazin specializat.

Aceste magazine care comercializeaza laptopuri sh si calculatoare sh, testeaza atent produsele inainte de a le pune spre vanzare iar dvs aveti posibilitatea de a efectua o proba in magazin, inainte de a face plata.

Cumparand de la o firma autorizata, veti primi factura fiscala si certificatul de garantie de minim 12 luni astfel ca achizitia dvs va fi in siguranta. Va recomandam sa intrebati comerciantul daca are o politica de retur si daca se poate sa returnati produsul intr-un termen de maxim 30 de zile, in caz ca v-ati razgandit sau ca nu sunteti multumit de performantele acestuia.

Raspunsul la intrebarea „merita sa cumpar un calculator sh” tine foarte mult de bugetul dvs. Daca nu dispuneti de un buget mare, evident ca nu puteti aspira la achizitia unui calculator nou. Oricum ar fi, calculatoarele noi si ieftine au configuratii modeste, configuratii ce se gasesc si pe calculatoarele sh, dar care costa de doua ori mai putin.

Cumparand de la o firma aveti posibilitatea de a cumpara si un monitor second hand. Cel mai probabil, firma care vinde calculatoare si laptopuri sh, vinde si monitoare intrucat acestea sunt indispensabile in utilizarea unui calculator. De ce sa cumparati un calculator sh si un monitor nou cand puteti sa cumparati si monitorul la un pret mult redus.

 

Sa facem un mic calcul.

Sa presupunem ca aveti un buget de 600 de lei. De achizitia unui calcualtor nou nici nu poate fi vorba insa cu acest buget veti achizitiona un calculator sh cu procesor core2duo si 4 gb de memorie ram. Un astfel de calculator nu ar trebui sa coste mai mult de 300-400 de lei iar cu banii ramasi puteti sa cumparati un monitor, mouse si tastatura si chiar sa va mai si ramana 100 de lei.

 

Sa presupunem ca ati avea 1000 de lei. Cu acest buget ati putea cumpara un calculator nou insa va avea aceeasi configuratie ca cel second hand pentru ca un calculator nou cu procesor i3 su i5 costa peste 1400 de lei.