Grupul RomGerMed a organizat in perioada 6-20 dcembrie 2010 la o campanie sociala de educare a tinerilor din licee cu numele de “Tanar si Responsabil”. Campania sociala la care RomGerMed a luat parte s-a ocupat de problema fumatului, a drogurilor, a alcoolului si a apartanentei la gastile de cartier.

Afla mai multe despre initiativa RomGerMed „Tanar si Responsabil”

Campania “Tanar si Responsabil” a fost implementata in absolut toate liceele din sectoarele 4 si 6. Initiativa RomGerMed a avut parte de sustinerea unor vedere recunoscute precum Florin Piersic JR, Kamara sau Ionut “Pitbull” Atodiresei. Romgermed a vrut ca doctorii lor sa intre in contact in direct cu toti tinerii care sunt in perioada de viata in care sunt expusi celor mai multe probleme, pentru ca de cele mai multe ori acestia aleg drogurile sau alcoolul din curiozitate. Sunt tineri care de regula au probleme in comunicarea cu parintii si de aceea isi folosesc prietenii ca si confidenti. Mai mult decat atat, specialistii de la RomGerMed sustin ca la nivel psihologic exista un prag de transformare a personalitatii in momentul in care tinerii devin liceeni. Astfel, clinica RomGerMed a reusit sa aiba un dialog deschis cu tinerii prin niste seminarii unde au aflat informatii foarte utile, statistici, argumente, primind raspunsuri la toate intrebarilor. Astfel, prin intiativia clinicilor RomGerMed tinerii au avut un dialog deschis cu medicii sub forma unor seminarii unde au aflat informatii extrem de utile, argumente si statistici, primind raspunsuri la toate intrebarilor lor.

Ionut „Pitbull” Atodiresei la clinica RomGerMed

Ionut “Pitbull” Atidorisei a fost alaturi de RomGerMed in campania sociala de educare a tinerilor initiata de Romgermed. Ionut „Pitbull” Atodirosei a fost alaturi de campania sociala de educare a tinerilor intiata de RomGerMed. Pe langa tema drogurilor, a alcoolului si a fumatului, echipa de medici a clinicilor Romgermed a fost abordata si tema violentei. Tinerii de la liceul “Ion Creanga” au aflat ca de multe ori indiferenta este mult mai grava decat dependenta. Pe langa faptul ca tinerii nu trebuie sa cedeze niciunei tentatii. Alcoolul, drogurile si fumatul sunt cele mai mari tentatii pe care tinerii din ziua de azi le iau. Tinerii trebuie sa cunoasca faptul ca atunci cand cineva din anturajul lor are o problema, prietenii lui nu trebuie sa taca, ci sa ajute. In a doua campanie sociala de educare a tinerilor liceeni, Phelipe si Dj. Rhyno au fost alaturi de echipa de medici RomGerMed. Phelipe a inceput prin a le spune tuturor elevilor ca “Viata este mult mai puternic decat un drog” si ca absolut orice tanar trebuie sa se gandeasca ca nu trebuie sa cedeze influentiei venite din partea gastii. Trebuie sa se gandeasca ca actiunile lor de acum le vor influenta pentru totdeauna. Doctorul Amarfei a explicat ca a vazut de-alungul timpului foarte multe cazuri de oameni care au ajuns “cadrave vii” de la o simpla curiozitate, fara bani, fara prieteni, fara perspectiva. Phelipe a adaugat ca: „Cei mai multi dintre voi sunteti influentati sa faceti anumite lucruri, insa nu uitati ca, cu cat esti mai puternic psihic si rezisti tentatiei fata de un lucru despre care stii clar ca este nociv, cu atat poti sa reusesti in viata! Faceti orice altceva. Gasiti-va un hobby, faceti sport, ascultati muzica, dansati, dar spuneti NU drogurilor si violentei!”. Socul cel mai mare al lui Phelipe a fost cand, in vara, aflandu-se in Costinesti intr-un club, a observat la toaleta 50 de pliculete de etnobotanice. „Am incremenit pur si simplu!” O initiativa foarte buna a Grupului Medical RomGermed pentru tinerii din Bucuresti.