Cand sa rezervati

Este perfect normal ca viitorii soti sa isi rezerve localul ales cu 12-18 luni inainte datei de nunta stabilite, oferind acestora suficient timp pentru a-si planifica ziua cea mare. Localurile cunoscute sunt rezervate cu mult timp inaintea perioadei de varf, adica cea de vara, asadar va sfatuim sa rezervati de indata ce ati gasit localul mult visat.

Acestea fiind spuse, daca planificati o nunta in scurt, de ordinul catorva luni, puteti profita de chilipiruri de ultimul minut. Puteti fi norocosi sa rezervati o data in ultimul moment, profitand de o anulare sau oferte de ultim moment. Odata ce data nuntii este securizata si ati platit garantia, puteti trece la nivelul urmator, la cum veti amenaja localul.

Alegeti o tema

Tema nuntii va fi influentata in mod direct de localul ales. Spre exemplu – nu puteti avea un interior rustic daca localul se afla la malul marii. Nunta propriu ziua si localul trebuie sa faca parte dintr-un peisaj amplu, si alegeti un restaurant care se va potrivi temei pe care ati gandit-o.

Pentru nunti stralucitoare, moderne, va recomandam restauranturile hotelurilor. Daca v-ati gandit la o nunta in stil rustic, va sugeram sa inchiriati cel mai apropiat han. Intrucat va imaginati a fi o Elizabeth Bennett care se va marita cu al ei domn Darcy, atunci un stabiliment la tara va fi mai aproape de ceea ce va doriti. Si daca doriti sa le combinati, inchiriati un cort pe pajistea unui stabiliment la tara, si veti avea parte de cate un pic din toate.

Locatia

Fie ca planul este sa va casatoriti intr-o biserica si apoi sa folositi o alta locatie pentru petrecere, fie ca doriti ca ceremonia si petrecerea sa fie in acelasi loc, va fi nevoie de locatia potrivita. Cand iau in considerare o locatie, majoritatea cuplurilor aleg ceva care fie este aproape de unde locuiesc in prezent, fie o locatie unde mirele sau mireasa au crescut. Acest lucru este important de retinut daca doriti o biserica pentru nunta, deoarece va fi nevoie fie sa locuiti in zona respectivei parohii, fie sa aveti o cunostinta la acea biserica.

 

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere cat va dura drumul la fiecare locatie (biserica sau receptie) deoarece asta poate avea un impact negative asupra zilei. Trebuie sa luati in considerare si daca acestea nu sunt bine cunoscute, deoarece nu doriti ca oaspetii sa intarzie din cauza negasirii localului. Similar, daca ceremonia si petrecerea au locatii separate, puteti asigura transportul intre locatii pentru oaspeti? Pentru asta va trebui sa alocati un buget suplimentar.

Pentru multe informatii suplimentare, accesati site-ul Salinunta.net. Acest website este pregatit cu articole pe acelasi subiect, gata sa va raspunda tuturor intrebarilor despre localurile de nunta.