statie de calcat de la philipsDin motive bine intemeiate, multe persoane prefera sa cumpere o statie de calcat in locul unui fier de calcat obisnuit. Astfel, acest aparat va poate oferi nu numai un confort sporit atunci cand calcati hainele, ci si rezultate mai bune. Din aceste doua motive este potrivita mai ales celor care au de ingrijit un numar mare de articole de imbracaminte, in mod periodic.

Caracteristicile unei statii de calcat

Bineinteles, nu exista doar diferente de performanta si de confort intre fiarele si statiile de calcat. Cea mai evidenta diferenta dintre aceste doua tipuri de aparate electrocasnice este legata de complexitatea lor. Fiarele de calcat au o constructie mai simpla, fiind mai usoare si mai compacte decat statiile de calcat, in timp ce acestea din urma inglobeaza mai multe tehnologii, care influenteaza dimensiunile si greutatea lor.

Totusi, dimensiunile mai mari ale unei statii de calcat nu reprezinta un dezavantaj major, singurul inconvenient real fiind reprezentat de faptul ca acestea necesita putin mai mult spatiu de stocare. Este bine de stiut ca pe piata exista zeci de modele de statii de calcat, asa ca puteti alege cu usurinta una mai usoara si de marimi mai mici, indiferent de nevoile pe care le aveti, daca aceste caracteristici sunt importante pentru dumneavoastra.

Pe langa confortul imbunatatit pe care vi-l poate oferi o statie de calcat, un alt avantaj este dat de faptul ca poate fi folosita cu succes pentru hainele confectionate din orice materiale. In plus, un astfel de aparat este de obicei mai potrivit pentru orice fel de articole de imbracaminte, asa ca riscul de deteriorare al hainelor mai scumpe in timpul calcarii este unul minim.

Un alt avantaj al acestor aparate electrocasnice il reprezinta aburul mai dens si mai puternic, fata de cel oferit de fiarele de calcat obisnuite. Prin urmare, veti reusi sa calcati un numar mai mare de haine intr-un timp mai scurt, pe langa faptul ca netezirea hainelor nu va mai fi la fel de obositoare.

Statiile de calcat beneficiaza de obicei de functii suplimentare foarte folositoare, cum ar fi cea anti-calcar (care va ofera posibilitatea de a folosi apa de la robinet fara probleme) si cea de calcare pe verticala (caz in care nu mai aveti nevoie de o masa de calcat). O alta functie suplimentara utila este cea de oprire automata.