Aveti in vedere mijloacele de transport

Luati in considerare cum vor ajunge oaspetii de la Punctul A la Punctul B. Transportul si parcarea variaza, contand daca va casatoriti intr-un oras sau la tara, daca ceremonia si receptia au loc in aceeasi locatie, si daca oaspetii sunt din zona sau nu. Daca localul pe care il aveti in vedere nu dispun de camere pentru cazarea peste noapte, cautati hoteluri sau pensiuni in zona, inclusiv tarifele acestora, precum si disponibilitatea in perioada respectiva. Exista parcare pentru oaspeti la local, si in cazul in care raspunsul este afirmativ, parcarea este gratis sau va trebui sa o platiti? Daca nu exista parcare, sunt disponibile servicii de inchiriere limuzine si microbuze pentru petrecere?

Intrucat vremea este imprevizibila, este foarte important sa aveti un plan de urgenta daca nunta se va desfasura afara. Inainte de a rezerva locatia, intrebati care este planul de rezerva in cazul in care va ploua. Asigurati-va ca salile de rezerva sunt pe placul dumneavoastra; in caz contrar, ar trebui sa luati in considerare o alta locatie sau sa angajati un planificator de nunta pentru a va usura munca.

Unele localuri ofera un coordonator pentru a va asista odata ce ajungeti acolo. De obicei, acesta va va ajuta sa va pregatiti nunta si sa rezolvati problemele ce vor aparea pe parcurs. Intrucat acestia nu ofera toata gama de servicii pe care un planificator le-ar furniza, este important sa stabiliti care sunt responsabilitatile acestuia si daca este nevoie de ajutor suplimentar.

Determinati daca exista restrictii ale furnizorilor. Furnizorii preferati sunt de obicei companii verificate de administratia localului, ce presteaza destul de des servicii pentru acestia, si cunosc toate intrarile si iesirile salilor. Unele localuri au politici stricte in ceea ce priveste acesti furnizori si este posibil sa nu va dea voie sa lucrati cu planificatorul pe care vi l-ati dorit, ori cu fotograful pe care deja l-ati rezervat. Alte stabilimente va pot sugera o lista cu furnizori agreati, dar in cele din urma permit cuplurilor sa angajeze si din afara listei. Purtati o discutie deschisa cu reprezentantii locatiei si duceti conversatia pana la motivul pentru care acei furnizori sunt agreati. Este faptul ca acestiau au experienta de lucru la acea locatie, sau au platit sa fie pe lista preferata? Daca este vorba despre cel de-al doilea motiv, ar trebui sa cautati altii.

 

Daca locatia ofera servicii de catering, incercati sa degustati mancarurile pe care acestia le prepara, inainte de nunta. Luati in considerare aducerea parintilor dumneavoastra pentru a le afla parerea, si tineti cont de gusturile invitatilor. De asemenea, va trebui sa avertizati bucatarul in legatura cu anumite restrictii culinare. Preferintele in ceea ce priveste bauturile pot de asemenea sa fie discutate: Sunteti dumneavoastra si invitatii dumneavoastra cunoscatori de vinuri, sau o bere merge intotdeauna mai bine? Nu este nevoie sa cheltuiti foarte multi bani pe bauturi fine daca nu tineti la acest aspect.

In cazul in care doriti sa cititi si alte articole pe aceeasi tema, vizitati Salinunta.net. Veti gasi tot ce va intereseaza despre restaurantele din orasul dumneavoastra pe acest website.