5 Avantaje ale cursurilor de dans

 

Dansul este una dintre cele mai relaxante activități, care declanșează o serie de reacții pozitive atât la nivel fizic, cât și psihic. Desigur, dansul poate fi și o activitate extenuantă, mai ales dacă vorbim de nopțile din club, în care dansăm fără limită, iar a doua zi ne trezim cu dureri musculare sau dureri de picioare. Ceea ce îți propunem noi astăzi este să uiți de aceste nopți de dans în club și să iei în considerare cursurile de dans care au o serie de beneficii și avantaje. Iată de ce ar trebui să te înscrii la aceste cursuri de dans:

  1. Dansul îți dezvoltă musculatura

Dacă nu îți plac vizitele la sala de fitness, atunci nu ezita să te înscrii la niște cursuri de dans. Indiferent de genul de dans practicat, acesta îți va întări musculatura și îți va crește forța corporală. Mai mult decât atât, participarea în mod repetat (de minim 1 dată/săptămână) îți va crește rezistența fizică, rata cardiacă și îți va îmbunătăți funcțiile inimii. Studiile au demonstrat faptul că oamenii care sufereau de insuficiență cardiacă au reușit să își amelioreze simptomele în momentul în care au participat regulat la cursuri de dans.

  1. Dansul combate stresul

Te simți stresat după o zi grea la birou? Schimbă pantofii de birou cu unii de dans și grăbește-te la unul dintre cursurile de dans. Vei observa că la sfârșitul cursului te vei simți mult mai relaxat și energic în același timp. În plus, dansul crește stima de sine și imprimă o percepție pozitivă asupra vieții. Studiile făcute în acest domeniu au arătat că depresia poate fi combătută cu succes în urma participării la orice fel de cursuri de dans. Uită de stres prin dans!

  1. Dansul stimulează memoria

Un beneficiu mai puțin cunoscut al dansului este faptul că este un stimulent excelent al memoriei. În momentul în care începi să practici o activitate care presupune un efort fizic, creierul tău eliberează o proteină numită BDNF care îți protejează și în același timp reface neuronii memoriei tale. Tocmai de aceea, în urma unor cursuri de dans îți vei simți mintea mult mai limpede și te vei putea concentra mai bine.

  1. Dansul te ajută să slăbești

 

Nu mai este un secret faptul că orice activitate fizică te ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus. După cum spuneam, dacă nu ești adeptul sălii de forță, poți opta la fel de bine pentru niște cursuri de dans care vor avea același efect. Dansul duce la arderea rapidă a caloriilor la fel de mult ca și joggingul sau mersul pe bicicletă. Se estimează că 30 de minute de dans pe zi te ajută să scapi de aproximativ 0.5 kilograme pe săptămână.